Styrelse

Anna Ljung

Styrelseordförande

Beskrivning

M.Sc. Econ. Född 1980. Verksam i bolaget sedan 2020. Hon är vd för Moberg Pharma och har totalt mer än 15 års erfarenhet inom läkemedelsindustrin också som CFO i andra biotechbolag som Athera Biotechnologies AB och Lipopetide AB samt som oberoende konsult inom teknologilicensiering. Styrelseledamot i Saniona AB.
Aktieinnehav: 34 160 aktier. Oberoende i förhållande till bolaget och ägarna.

Torben Mogensen

Ledamot

Beskrivning

Född 1953. Verksam i bolaget sedan 2020. MD, DMSc. Torben har en läkarexamen samt en filosofie kandidatexamen från University of Copenhagen och är specialiserad på anestesi och smärtbehandling och meduppfinnare av BupiZenge. Representerar Oracain APS II. Ordförande för danska patientföreningen för lungsjukdomar samt för kommittén för medicinsk produktövervakning vid danska läkemedelsmyndigheten. Styrelseledamot i Augusta Victoria Hospital, Jerusalem och professor vid Lanzhou University, Kina. Han var tidigare Medicinsk chef vid Hvidovre Hospital, Köpenhamns universitet, styrelseledamot i European Society of Regional Anesthesia och i flera danska vetenskapliga föreningar. Aktieinnehav: 22 834 aktier. Oberoende i förhållande till bolaget och ägarna.

Mattias Klintemar

Ledamot

Beskrivning

M.Sc. Econ. Född 1967. Verksam i bolaget sedan 2020. Representerar Östersjöstiftelsen och har lång erfarenhet från ledande roller inom finans- och teknologisektorn, t.ex. som VD på Morphic Technologies AB, CFO på Hexaformer och senior corporate finance associate på ABG Sundal Collier och revisor på Arthur Andersen. Styrelseordförande för Dilafor och styrelseledamot i Oatly, Phoniro och Axelar samt ordförande i valberedningen för Lightlab, Pharmanest och Cellimpact.
Aktieinnehav: 1 500 aktier. Oberoende i förhållande till bolaget och ägarna.

Hilde Furberg

Ledamot

Beskrivning

M.Sc. Född 1958. Verksam i bolaget sedan 2020. Representerar Linc och har lång erfarenhet från ledande roller inom pharma- och biotechnologisektorn, t.ex. som BUD och VD på Baxter och Pharmalink. General Manger och Senior Vice President på Genzyme/Sanofi Genzyme med ansvar for Sällsynta Sjukdommar i Europa/EMEA. Styrelseledamot i Calliditas, PCI Biotech och Bio-me. Industriell rådgivare för Investinor.
Aktieinnehav: 14 635 aktier. Oberoende i förhållande till bolaget och ägarna.